Specialist Logistica

CONSTANTA, CONSTANTA, Romania
Specialist in Logistica, cu o vasta experienta in domenii precum: transport, achizitii, logistica dar si it-software ma adresez dumneavoastra domnule Viitor Angajator! prin acest blog deoarece sunt in cautarea unui nou loc de munca. Obiectivul meu este obtinerea unui job in cadrul unuia din urmatoarele departamente: Logistica, Achizitii,Transport, dar nu exclud nici celelalte departamente, atata timp cat exista un post liber iar profilul meu s-ar potrivii. Consider ca experienta de 6 ani in Logistica dintre care 2 ani si jumatate intr-o firma de transport international de persoane şi marfa, imi acorda sansa unui mare avantaj in obtinerea unui post in firma dumneavoastra. Sunt o persoana optimista, perseverenta, orientata catre rezultat, cu reale abilitati in efectuarea calculelor si asimilarea informatiilor tehnice; ma adaptez usor in medii diverse, sunt sociabila si comunicativa cu cei din jur, iar tot ce este nou reprezinta pentru mine o provocare, un marketing al propriilor abilitati. M-as simti onorata sa pot contribui la succesul firmei dumneavoastra.

Femeie in terenul barbatilor!

Inca din secolul trecut, femeile au luptat pentru drepturile lor, pentru recunoasterea egalitatii intre sexe.
Desi in ultimele decenii, femeile au cucerit aproape toate industriile, mai exista si azi persoane care considera ca anumite activitati sau domenii sunt destinate in exclusivitate barbatilor, iar  "doamnele" nu au ce cauta.
Aceleasi bariere "invechite", le-am intalnit chiar si eu in momentul in care am inceput sa imi caut un nou loc de munca in domeniul Logisticii sau Transport.


M-am lovit destul de des de conceptia ca domeniile: Logistica si Transport sunt atribuite in exclusivitate "sexului masculin= sexului puternic" , desi jobul pentru care aplicasem era unul strict office, nu implica abilitati sau responsabilitati care nu puteau fi duse la indeplinire de o femeie. Multi considera ca o femeie nu se poate descurca sa gestioneze o situatie pe care 99% dintre barbati o scapa de sub control.

Cei drept,  exista si exceptii si aici as aminti urmatoarea situatie:  Petrom o companie dintr-un domeniu "al sexului puternic" este condusa de o femeie.

De ce sunt descalificate din start doamnele intr-o competitie pentru ocuparea unui post intr-un domeniu considerat masculin?
Pentru ca nu le sunt recunoscute calitatile, dar si datorita faptului ca pentru unii barbati este o problema majora de orgoliu. Mai grav este faptul ca am intalnit aceasta mentalitate invechita nu doar in cazul barbatilor, ci si in cazul femeilor.
Femeile desconsidera Femeile!
Trist,  dar adevarat.
De ce?
Pentru simplul motiv, ca exista femei care adopta ideea ca, daca activezi intr-un domeniu masculin iti pierzi feminitatea.
Ei, bine, nu!
Sunt zeci de femei care ocupa joburi clasificate drept joburi pentru femei si care nu au nici un pic de feminitate.
Feminitatea este o latura a propiei personalitati. Daca o ai o pastrezi, orice job ai avea, iar daca nu o ai, categoric,  nu o poti pierde, ocupand un job dintr-un domeniu masculin. Pana acum, nimeni nu a pierdut ceva ce nu a avut niciodata.
De ce gandesc barbatii ca o femeie nu are ce cauta pe terenul lor?
Pentru ca refuza sa recunoasca adevarul!
Stiu clar, ca o femeie puternica are in bagajul genetic calitati cu care ii pot depasii in propriul lor teren.
Iar situatia  va ramane neschimbata, atata timp cat acesti "masculi" vor refuza sa inteleaga ca o femeie puternica acceptata intr-un domeniu masculin, nu vine sa-i concureze, ci sa-i ajute.
Femeile (mai ales cele puternice), sunt inzestrate cu o serie de calitati care, in cazul domnilor lipsesc sau sunt neglijate de posesori.
Care sunt calitatile pe care le detin in plus doamnele fata de stimabilii domni?
Pai sa intocmim o lista:
- sunt mult mai organizate decat domnii;
- accepta mai usor flexibilitatea;
-au excelente capacitati de analiza si sinteza; 
- respecta mai usor regulamentul intern al companiei;
-sunt mult mai atente la cheltuieli; 
- sunt mult mai atente, mai meticuloase, pun pret pe detalii;
-respecta si mentin ordinea si curatenia; 
-sunt mai apropiate de oamenii cu care lucreaza, au o empatie mult mai dezvoltata decat sexul masculin; 
-sunt mai deschise ideilor constructive venite din partea angajatilor;
-este cunoscut faptul ca barbatii sunt mai  pragmatici , dar nici doamnelor nu le lipseste cu desavarsire pragmatismul; 

- isi identifica si isi gestioneaza jobul  ca propria casa. 
...............................................................
Iar lista poate continua. 
Dar, pentru ca nu vreau sa pun la colt sexul puternic, am sa o opresc aici. 
Cred ca sunt suficiente calitatile pe care le-am enumerat mai sus, pentru a convinge ca abilitatile doamnelor sunt absolut necesare si in terenul domnilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu